Als u een bedrijf heeft, bent u kwetsbaar. Dat is met name het geval als u een (fraai) bedrijfspand of een loods hebt. In dergelijke gebouwen valt namelijk altijd wel iets te halen voor inbrekers. Denk hierbij aan voertuigen, aan gereedschap, aan apparatuur en aan machines. Voor een inbreker is een bedrijfspand of loods dan ook vaak een geliefd object. Dat is zeker het geval als dit gebouw zich op een verlaten terrein/bedrijventerrein bevindt.

Voor alle eigenaren van een dergelijk bedrijfspand is een goede beveiliging onmisbaar. Maar, welke beveiliging heeft u zoal nodig voor uw bedrijf?

Gaat dit alleen om beveiliging van het bedrijfspand? Nee, absoluut niet. Tegenwoordig heeft u namelijk ook met digitale inbrekers te maken.

Oftewel: inbrekers die in je systeem willen komen en daar (gevoelige) klantinformatie wilt stelen. Ook uw interne beveiliging moet daarom ook perfect op orde zijn.

In dit artikel vertellen we u graag meer over de beveiliging van een bedrijf. We geven onder andere aan welke soorten beveiliging absoluut onmisbaar zijn voor uw bedrijf.

Belangrijk daarbij is om te weten dat het niet uit maakt wat voor bedrijf u heeft. Of u nou een multinational met 280 mensen in dienst hebt of een klein bedrijf met een paar mensen in dienst; beveiliging is ontzettend belangrijk en onmisbaar.

Zorg voor een goede basis

Het klinkt misschien als een cliché, maar u moet in eerste instantie voor een goede basis zorgen.

Zorg daarom altijd voor de aanwezigheid van een beveiligingssysteem. Een inbreker besluit nooit om zomaar in te breken.

Nee, daar gaat vaak wekenlange observatie voor af. Een inbreker kijkt welke bedrijfspanden slecht beveiligd zijn en of er wellicht bedrijfspanden zijn die helemaal niet beveiligd zijn.

Als dat het geval is, bent u al snel het slachtoffer. Zorg daarom in de basis altijd voor de aanwezigheid van een beveiligingssysteem

Camerasysteem

Steeds meer bedrijven kiezen voor een camerasysteem. Met een camerasysteem kan u de gehele omgeving van uw bedrijfspand in de gaten houden.

Dat is echter niet het enige. Nee, als een inbreker camera’s aan uw bedrijfspand ziet hangen, schrikt dat heel erg af. Het ophangen van enkele camera’s rondom uw bedrijfspand is dan ook zeker aan te raden.

Een voordeel hiervan is dat de camerasystemen steeds innovatiever zijn geworden. Zo zijn er tegenwoordig camera’s die via Wifi verbonden zijn met uw smartphone.

Dat maakt het in de gaten houden van uw bedrijf nog simpeler. Daarnaast bestaan er ook camera’s die puur op bewegingen reageren.

Als een inbreker te dicht bij uw bedrijfspand komt, richt de camera de focus dus op het bewegende object (de inbreker in dit geval).

Door dergelijke systemen is de kans op een inbraak in uw bedrijf een stuk kleiner geworden.

Collectieve beveiliging/professionele beveiliging

Is uw bedrijfspand op een bedrijventerrein gevestigd? Dan is het absoluut lonend om eens naar de mogelijkheden van collectieve beveiliging te kijken.

Deze vorm van beveiliging wordt uitgevoerd door een professioneel beveiligingsbedrijf. Dit bedrijf zorgt voor de aanwezigheid van een observatie auto.

De medewerker van het beveiligingsbedrijf rijdt over het bedrijventerrein heen en houdt alles in de gaten.

Zoals gezegd: dit is met name voor grotere bedrijventerreinen interessant. Doordat u hier met meerdere bedrijven aan deel neemt, kunnen alle kosten gedeeld worden.

Meer informatie over collectieve beveiliging? Klik dan hier. 

Alarmopvolging

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is de aanwezigheid van een beveiligingssysteem aan te raden. Maar, stel nou dat het alarm van uw bedrijf midden in de nacht af gaat?

Wat doet u dan? Gaat u hier zelf naar toe? Dat is niet in alle situaties even verstandig. Ons advies is dan ook om uw bedrijf aan te melden voor alarmopvolging.

Hierbij gaat het signaal van het afgaan van het alarm naar het beveiligingsbedrijf. Een medewerker van het beveiligingsbedrijf gaat direct een kijkje nemen bij uw bedrijfspand.

Deze medewerkers zijn hiervoor getraind en weten exact hoe te handelen. Dankzij de alarmopvolging kan u dan ook efficiënt en snel reageren op het alarm dat in uw bedrijfspand af gaat.

Meer informatie over alarmopvolging lees u hier.

Digitale beveiliging

De afgelopen jaren is de nadruk steeds meer op privacy komen te liggen. Ook zijn termen als ‘data lek’ en ‘cybercriminaliteit’ geboren.

Deze termen geven aan dat de digitale beveiliging steeds belangrijker wordt. Met deze vorm van beveiliging kan u, uw (klant)gegevens op een veilige manier bewaren. hiermee geeft u hackers niet de mogelijkheid om zich in uw systemen te begeven.

Deze vorm van beveiliging is niet alleen verstandig, maar is ook nog eens verplicht. Dat heeft onder andere met de nieuwe wetgeving omtrent AVG te maken.

Bedrijven zijn verplicht om de klantgegevens op een veilige manier te bewaren. Het oprichten van een digitale beveiligingssysteem is dan ook noodzakelijk.

Hierbij is het ook van belang om uw medewerkers goed te trainen. Zij moeten tenslotte weten hoe de systemen werken en hoe zij klantinformatie moeten verwerken.

Wist u bijvoorbeeld dat het verboden is om sollicitatiebrieven en bijbehorende Cv’s voor een lange periode te bewaren? Dat is wellicht niet direct het eerste onderwerp waar u aan denkt bij ‘beveiliging’.

Toch is het ontzettend belangrijk om hier scherp op te zijn en interne procedures voor vast te stellen. Ook die interne procedures hebben dus van doen met de interne/digitale beveiliging.

Meer informatie over digitale beveiliging? Klik dan hier.

Professioneel beveiligingsbedrijf inhuren

Zoals u hierboven hebt kunnen lezen, komt er behoorlijk veel om de hoek kijken bij de beveiliging van een bedrijf.

Ons laatste advies is dan ook om een professioneel beveiligingsbedrijf in te huren. Dat levert u direct enkele voordelen op.

Zo weet u dat de beveiliging 100% in orde is. Dat geeft u een rustgevend gevoel. Uw focus kan nu op wat u echt leuk vindt: het runnen van uw bedrijf.

Een bijkomend voordeel is dan ook dat u daar meer tijd voor hebt. u hoeft tenslotte niet om te kijken naar de beveiliging van je bedrijf.

Middels een bord of sticker kan u ook aangeven dat uw bedrijfspand door een professioneel beveiligingsbedrijf beveiligd wordt.

Dat schrikt inbrekers ook absoluut af. Nog een voordeel dus om een professioneel beveiligingsbedrijf in te huren. Ga voor zekerheid.

Ook bij Securion kunt u terecht voor de bovenstaande vormen van beveiliging. We helpen u graag in kaart brengen welke beveiliging bij uw bedrijf past. Ons werkveld is Vooral Twente & omstreken. Onze hoofdvestiging kunt u vinden in Hengelo (OV). Meer informatie daarover? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Affiliate marketing cursus

Samen uw bedrijf veiliger maken?

Samen met u bekijken we graag de mogelijkheden binnen uw bedrijf tijdens een vrijblijvende kennismaking.

Neem direct contact met ons op!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here