De veiligheid van bedrijven, gegevens en particulieren lijkt steeds belangrijker te worden. Dat is onder andere te zien aan de opkomst van PAC-meldkamers. De afkorting PAC staat in dit geval voor ‘Particuliere Alarmcentrale’. In totaal tellen we in Nederland ongeveer 20 PAC-meldkamers. Men krijgt hier niet zomaar een vergunning voor. Nee, als bedrijf zijnde moet men aan strenge eisen voldoen. Dat geldt eveneens voor de meldkamer waarin gewerkt gaat worden.

Wat is een particuliere alarmcentrale?

Een particuliere alarmcentrale is een centrale waarop elk alarmsysteem van elk bedrijf aangesloten kan worden. Als dat het geval is, krijgt het desbetreffende alarmsysteem een unieke aansluiting. Zodra in de meldkamer van de Particuliere Alarmcentrale een alarm af gaat, weet men op basis van de unieke aansluiting direct wat er dient te gebeuren. Hier zijn dan ook vooraf duidelijke afspraken over gemaakt. Afspraken die uiteindelijk in een procedure tot uiting gaan komen.

In feite kunnen alle objecten op een particuliere alarmcentrale aangesloten worden. Dit kan dus gaan om een huis, een bedrijfspand, een winkel of een loods. Het enige wat het object dient te hebben, is een werkend alarmsysteem.

Alarmopvolging in Hengelo

Middels een slimme verbinding wordt het alarmsysteem aangesloten op de meldkamer van de particuliere alarmcentrale.

Een particuliere alarmcentrale moet, zoals gezegd, aan strenge eisen voldoen. Zo is het een vereiste dat er altijd twee medewerkers tegelijkertijd in de meldkamer aanwezig zijn. Daarnaast moet de meldkamer ook hermetisch afgesloten zijn en moet al het glas kogelwereld zijn. De meldkamer moet een eigen ventilatiesysteem hebben en moet ook 100% luchtdicht zijn. Een meldkamer is dus niet zomaar een PAC-meldkamer. Nee, daar moet het nodige voor gebeuren.

Hoe werkt dat precies?

Maar, wat gebeurt er nou exact in de particuliere alarmcentrale? Wellicht kunnen we dat het beste met een voorbeeld aanduiden. Stel nou dat u de eigenaar van een loods bent. In die loods heeft u onder andere een aanhanger staan. Het dievengilde heeft dat opgemerkt en wil graag de nieuwe ‘eigenaar’ van de aanhanger worden. Op een nacht breken zij in uw loods in en proberen de aanhanger mee te nemen. Op het moment dat zij in uw loods binnenkomen, gaat het alarmsysteem van de loods af. Dat alarm komt bij de particuliere alarmcentrale ook binnen.

In de particuliere alarmcentrale heeft uw alarm een unieke aansluiting. De aanwezige medewerkers weten daardoor direct dat het om uw loods gaat. Op basis van de afspraken die u met de particuliere alarmcentrale heeft gemaakt, worden direct de vervolgstappen in gang gezet.

Wat de vervolgstappen exact zijn, is dus compleet afhankelijk van de afgesproken procedures. Als u van een particuliere alarmcentrale gebruik maakt, kunt u kiezen voor alarmopvolging van Securion.

Dit betekent in feite dat medewerkers van Securion direct naar uw loods toe gaan. In het kader van veiligheid zijn de medewerkers hier specifiek voor getraind. Zij weten dan ook hoe te handelen in dergelijke, gevaarlijke situaties.

De inbrekers hebben ongetwijfeld ook gehoord dat het alarmsysteem direct is gaan rinkelen. De kans is aanwezig dat zij direct al de benen hebben genomen. Door het snelle handelen van de particuliere alarmcentrale en de alarmopvolging kan in de meeste gevallen het ergste voorkomen.

Alarmopvolging zelf doen of door een beveiligingsbedrijf?

Als u zich aansluit bij een particuliere alarmcentrale moet u bepaalde procedures af gaan spreken. Zo moet u ook een keuze maken of u zelf de alarmopvolging gaat doen of niet. Als u er voor kiest om het niet zelf te gaan doen, is het voor de hand liggend om het uit te besteden aan een beveiligingsbedrijf. Waar gaat uw keuze naar uit?

Het is absoluut een afweging waar u goed over na moet denken. Als u zelf de alarmopvolging gaat doen, moet u namelijk met meerdere situaties rekening houden. Zo is de kans groot dat het dievengilde juist ’s nachts toe wilt slaan. Dit betekent dat u midden in de nacht gewekt wordt door het alarm.

Vervolgens moet u op eigen houtje naar uw loods toe. Voor welke situaties kunt u dan zoal komen te staan? Dit kunnen behoorlijk gevaarlijke en vervelende situaties zijn. Veel mensen kiezen er dan ook voor om de alarmopvolging uit te besteden aan een beveiligingsbedrijf.

Als u de alarmopvolging uitbesteedt, weet u één ding zeker: men heeft verstand van zaken. Onze medewerkers weten bijvoorbeeld exact hoe zij in bepaalde situaties moeten handelen. Ook zij zijn in staat om op een perfecte manier te communiceren met de particuliere alarmcentrale. Dit kan enerzijds veel tijdswinst opleveren. Anderzijds komt u zelf ook niet voor gevaarlijke en vervelende situaties te verstaan.

Wat is collectieve beveiliging

Bij het bespreken van de procedures met de particuliere alarmcentrale is de alarmopvolging dan ook één van de belangrijkste punten. We willen u dan ook, nogmaals, het advies geven om hier goed over na te denken. Vergelijk de verschillende mogelijkheden goed met elkaar en kies niet altijd voor de goedkoopste weg. Ja, de alarmopvolging van Securion kost geld. Daarbij bent u echter wel verzekerd van professionele beveiliging en een alarmopvolging die tot in de puntjes geregeld is.

Alarmopvolging van Securion

Wilt u graag de alarmopvolging aan een professioneel beveiligingsbedrijf uitbesteden? Dan bent u bij Securion aan het juiste adres. Voor veel bedrijven en instanties mogen wij in Nederland al de alarmopvolging verrichten. Mede hierdoor hebben onze medewerkers extreem veel ervaring.

Zij weten exact hoe ze in specifieke situaties moeten handelen. Met name in gevaarlijke/vervelende situaties levert dat belangrijke voordelen op.

Ook scheelt het dat u zelf ’s nachts niet uw bed uit hoeft. Nee, u kunt vertrouwen op de alarmopvolging van Securion.

 

Uiteraard wordt hierbij ook perfect samen gewerkt met de particuliere alarmcentrales in Nederland. Uiteindelijk kan Securion het totaalpakket voor u leveren. Een totaalpakket waarmee uw loods, uw woning, uw winkel en/of uw bedrijfspand perfect beveiligd is.

Heeft u interesse? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij komen graag in contact om het één en ander te bespreken.

Affiliate marketing cursus

Samen uw bedrijf veiliger maken?

Samen met u bekijken we graag de mogelijkheden binnen uw bedrijf tijdens een vrijblijvende kennismaking.

Neem direct contact met ons op!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here