Meerdere factoren spelen een grote rol bij mogelijke inbraakgevoelige en brandgevaarlijke situaties. Voor veel bedrijven is het voeren van een brand en sluitronde dan ook ontzettend belangrijk. Maar, wat is een brand en sluitronde nou eigenlijk? Waarom is het zo belangrijk om hier veel aandacht aan te besteden? En kunt u deze ronde zelf uitvoeren of beter uitbesteden aan een gespecialiseerde partij? Het antwoord op al deze vragen kunt u in dit informatieve artikel vinden.

Wat is een brand en sluitronde?

Aan het einde van de dag gaan al uw medewerkers naar huis. Na een lange dag hebben ze niet altijd meer oog voor situaties in en rondom het bedrijfspand. Dat is dan ook één van de redenen waarom veel bedrijven voor een zogeheten brand en sluitronde kiezen. Dit is eigenlijk een laatste controle van het bedrijfspand. Bij een brand en sluitronde wordt onder andere op de volgende punten gelet:

  • Verlichting die nog onnodig aanstaat
  • Apparaten die onnodig aan staan
  • Controle van de brandveiligheid
  • Controle van vluchtwegen en andere veiligheidsaanduidingen
  • Controle op openstaande ramen, hekwerken, deuren en/of poorten

Bovenstaande is slechts een korte opsomming van alle mogelijkheden bij een brand en sluitronde. De exacte toepassingen zijn namelijk afhankelijk van uw specifieke situatie. Heeft u bijvoorbeeld de voorkeur dat er op specifieke dingen gelet moet worden? Of is het met name van belang dat alle deuren, ramen en hekwerken dicht zitten? Door het uit (laten) voeren van een brand en sluitronde, weet u zeker dat uw bedrijfspand goed voorbereid wordt op de nacht.

Welke beveiliging voor uw bedrijf
Meer informatie over onze beveiligingsdiensten? Neem contact met ons op >>

In de nacht is een bedrijfspand namelijk extra gevoelig voor bepaalde gebeurtenissen. Apparaten die onnodig aan staan, kunnen bijvoorbeeld voor een brand in het bedrijfspand zorgen. Daarnaast kan ook bijvoorbeeld een mogelijke inbraak veel moeilijker gemaakt worden door een brand en sluitronde te houden.

Tijdens een brand en sluitronde wordt ook op de brandveiligheid en vluchtwegen gelet. Dit wordt bewust elke keer gedaan, zodat dit te allen tijde voor 100% in orde is. Mocht er onverhoopt ooit een keer brand uitbreken, weet u dat u en uw bedrijfspand goed voorbereid zijn. Dat is een geruststellende gedachte, niet waar?

Wanneer moet een brand en sluitronde uitgevoerd worden?

Het is zo dat een brand en sluitronde niet op een specifiek tijdstip uitgevoerd moet worden. Het is daarbij wel aan te raden om deze ronde uit te voeren op het moment dat alle medewerkers naar huis zijn. Als er nog enkele medewerkers aanwezig zijn, weet een beveiligingsbeambte bijvoorbeeld niet of het apparaat dat aan staat nog gebruikt gaat worden. Als er niemand meer aanwezig is, is dat een duidelijk signaal dat het apparaat onnodig aan staat.

Veel bedrijven kiezen er dan ook voor om de brand en sluitronde na werktijd uit te laten voeren. Op dat moment zorgt de beveiligingsbeambte er ook voor dat alle deuren, ramen en hekwerken goed gesloten zijn. Op die manier is het bedrijfspand klaar voor de nacht. Een nacht waarin, als het goed is, niks met uw bedrijfspand gebeurd. Als u een brand en sluitronde uitgevoerd heeft, weet u in ieder geval zeker dat er met de voorbereiding niks mis is geweest. Het doel van een brand en sluitronde is tenslotte om aan onzekerheid een eind te maken. Door het voeren van een brand en sluitronde weet u zeker dat alles in orde is in en rondom uw bedrijfspand.

Zelf doen of uitbesteden

Over een brand en sluitronde heerst enigszins het idee dat dit prima zelf uit te voeren is. Het is echter een feit dat een professioneel beveiligingsbedrijf op hele specifieke zaken let. Door de ervaring en kennis van een beveiligingsbedrijf weten de medewerkers tenslotte waar ze (extra) op moeten letten. Ons advies is dan ook om een brand en sluitronde te allen tijde uit te besteden.

Voordelen van uitbesteden

Als u de brand en sluitronde aan een professioneel bedrijf uitbesteedt, bent u van enkele zaken verzekerd. Zo weet u zeker dat de brand en sluitronde tot in perfectie uitgevoerd wordt. Voor een professionele beveiliger is dit namelijk routinewerk. Zij weten exact waar op te letten, welke zaken een mogelijk risico vormen en op welk moment de gehele omgeving veilig is. Op dat moment sluit de beveiliger uw bedrijf. U weet dan zeker dat uw bedrijf grondig gecontroleerd is en klaar voor de nacht is.

Een ander voordeel van uitbesteden is dat u hier zelf geen omkijken meer naar heeft. U kunt die tijd tenslotte beter besteden aan uw core business. Het is daarbij ook niet wenselijk om uw medewerkers op te zadelen met deze werkzaamheden.

Het is een taak met een behoorlijke verantwoordelijkheid, waardoor deze niet snel uitgevoerd kan worden. Voor een medewerker van uw bedrijf is het hoogstwaarschijnlijk de laatste taak van de dag, waardoor dit enigszins vluchtig uitgevoerd kan worden.

Dat is uiteraard niet wenselijk. Des te meer reden om een brand en sluitronde uit te besteden aan een professioneel beveiligingsbedrijf.

Tot slot is het zo dat u deze beveiligingswerkzaamheden ook met andere beveiligingswerkzaamheden kunt combineren. Op die manier kunt u voor een 100% beveiliging van uw bedrijfspand zorgen. Doordat u meerdere beveiligingswerkzaamheden uit gaat besteden, kan dat kostentechnisch mogelijk ook nog voordelen opleveren.

Brand en sluitrondes uit laten voeren door Securion beveiliging

Bent u geïnteresseerd in het uit laten voeren van een brand en sluitronde? Wilt u daarbij verzekerd zijn van een perfectie dienstverlening? Dan bent u bij Securion beveiliging aan het juiste adres. Wij hebben het genoegen om bij veel bedrijfspanden in Nederland brand en sluitrondes uit te voeren. Onze medewerkers zijn dan ook volledig gepokt en gemazeld, zoals dat zo mooi heet.

Zij weten exact waar ze op moeten letten, welke aspecten een mogelijk risico met zich mee brengen en hoe ze alle risico’s kunnen minimaliseren. Door de brand en sluitronde aan Securion beveiliging uit te besteden, bent u verzekerd van een perfecte beveiliging. Een perfecte beveiliging waardoor u zich op uw business kunt richten én zich ’s nachts geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid van uw bedrijfspand!

Affiliate marketing cursus

Samen uw bedrijf veiliger maken?

Samen met u bekijken we graag de mogelijkheden binnen uw bedrijf tijdens een vrijblijvende kennismaking.

Neem direct contact met ons op!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here