Een alarmsysteem ook wel een alarminstallatie is een systeem die ervoor zorgt dat u gealarmeerd wordt bij ongewenste en gevaarlijke situaties. Het kan zijn dat u het alarmsysteem alleen gebruikt als inbraakbeveiliging, maar u kunt er ook voor kiezen om uw brandbeveiligingssysteem er in sommige gevallen op aan te sluiten. In dit blogbericht leest u meer over een alarmsysteem.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in uw bedrijf?

Een van de belangrijkste redenen waarom u zou moeten kiezen voor een alarmsysteem is dat u door te kiezen voor een alarmsysteem ervoor kan zorgen dat u op de hoogte wordt gebracht als er brand is, een inbraak wordt gepleegd of andere technische problemen ontstaan.

Ook kunt u door een alarmsysteem te plaatsen gebruik maken van de alarmopvolging van een beveiligingsbedrijf. Hierdoor hoeft u zelf niet midden in de nacht naar uw bedrijf te rijden om te kijken wat er aan de hand is.

Een alarmsysteem plaatsen is meestal niet goedkoop. Maar op de lange termijn betaalt zich dat zeker uit omdat je daarmee het risico op schade aan en in uw bedrijf verminderd.

Waaruit bestaat een alarmsysteem?

Als u kiest voor een alarmsysteem bestaat dit meestal uit een bedieningspaneel en verschillende soorten detectoren. Het kan hierbij gaan om verschillende bewegingssensoren maar ook deur en raamcontacten.

Dit zorgt er vooral voor dat u beveiligd bent tegen inbraken. Maar daarnaast is het ook mogelijk om uw alarmsysteem te voorzien van andere soorten melders zoals:

  • Ruimtelijk werkende detectoren: deze detecteren een beweging in een ruimte
   • ultrasone golven of microgolven (gebruik makend van het Doppler effect)
   • infrarood (verandering van infrarode temperatuur beweging wordt gemeten).
  • Drukknop: geeft een signaal aan de alarmcentrale wanneer het wordt ingedrukt bij overval, brand of ziekte.
  • Glasbreukdetector: reageert op geluidsgolven van glasbreuk.
  • Trildetector of seismische detector: reageren op trillingen zoals bv. het doorboren van een kluisdeur of uitbreken van een muur.
  • Kanteldetectie: (vroeger kwikschakelaar) reageert op het optillen van bijvoorbeeld een voertuig of machine.
  • Waterdetector: geeft een signaal bij detectie van water. Bv. bij overstromingen of lekkage.
  • Gas detector: bij gaslek (aardgas of CO of CO2 of andere…)
  • Rookmelder: geeft ofwel een alarmsignaal of het stuurt een signaal naar de alarmcentrale bij rook.
  • Warmtedetector: warmte van vlammen of oververhitting.

Tips bij het kiezen van een alarmsysteem

Als u ervoor kiest om een alarmsysteem te installeren hebben we daarvoor voor u nog een aantal tips. Een alarmsysteem aanschaffen is namelijk iets dat u voor de lange termijn doet.

1. Bedenk vooraf welke detectie u nodig heeft

Voordat u daadwerkelijk een alarmsysteem laat installeren is het een goed idee dat u zelf een goed beeld hebt van bijvoorbeeld hoe veel detectie sensoren u nodig heeft. Op basis van alle benodigdheden voor uw alarmsysteem krijgt u ook een idee van de totaal prijs.

Heeft u zelf geen idee wat u aan beveiliging nodig heeft voor uw bedrijf? Dan raad ik u aan om eens contact op te nemen met ons 

2. De functies van het alarmsysteem

Heeft u naast inbraakbeveiliging ook behoefte aan brandbeveiliging? Dan is het belangrijk dat u een alarmsysteem kiest waarbij u hiervoor ook de mogelijkheid heeft. Niet alle alarmsystemen zijn geschikt om ook branddetectie op aan te sluiten.

Als u zelf geen idee hebt van welk alarmsysteem het beste voor u is is het een goed idee om eens in gesprek te gaan met een adviseur. Hier kunt u dan uw wensen bespreken en komt u samen zo tot een geschikte oplossing op maat.

3. Bezuinig niet te veel op de kosten

Om ervoor te zorgen dat u kwalitatief goede producten en diensten afneemt is het belangrijk dat u niet alleen maar kijkt naar de prijs. Vaak is het aantrekkelijk om te kiezen voor het goedkoopste, maar er zijn al vaak onderzoeken gedaan waarbij duidelijk is geworden dat kwaliteit de belangrijkste factor is om naar te kijken. Op de lange termijn bent u dan altijd voordeliger uit.

Daarnaast is het ook een goed idee om eens in gesprek te gaan met andere ondernemers in uw omgeving. Wat doen met inbraak beveiliging en hoe hebben zij dat geregeld? Hierdoor krijgt u al snel een inzicht in hoe u het moet aanpakken en regelen.

Daarnaast kunnen reviews op het internet u ook helpen om inzicht te krijgen in de kwaliteit van bepaalde alarmsystemen.

Ook als u hulp nodig heeft of vragen over het aanschaffen van uw alarmsysteem kunt u bij ons terecht.

Neem contact met ons op >

Affiliate marketing cursus

Samen uw bedrijf veiliger maken?

Samen met u bekijken we graag de mogelijkheden binnen uw bedrijf tijdens een vrijblijvende kennismaking.

Neem direct contact met ons op!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here