Diefstal en vandalisme is helaas iets van alle tijden. Nog steeds worden er vele pogingen gedaan om in te breken op bedrijfsterreinen en in bedrijfspanden. Het CBS heeft in een recent rapport laten weten dat er jaarlijks zo’n 65.000 keer ingebroken wordt. Deze inbraken betreffen zowel inbraken in woning als in kantoor- en bedrijfspanden. Desalniettemin is dit aantal schrikbarend hoog; het is namelijk een gemiddelde van maar liefst 178 inbraken per dag. Genoeg reden om iets aan de beveiliging van uw bedrijf te doen, niet waar?

In dit artikel vertellen wij u graag iets meer over het uitbesteden van de beveiliging. Als u de eigenaar van een bedrijfspand, kantoorpand of winkel bent, bent u ongetwijfeld wel eens bang voor inbraken. U heeft ongetwijfeld dure machine, kostbaar apparatuur en kostbaar materiaal in uw pand liggen. Als u dit tegen kwaadwillende wenst te beschermen, heeft u in de basis twee mogelijkheden. U kunt er voor kiezen om zelf het heft in handen te nemen. In dat geval draait u zelf op voor de beveiliging van uw bedrijfspand. Een andere mogelijkheid is om de beveiliging uit te besteden. Wij kunnen u met klem aanraden om de beveiliging te allen tijde uit te besteden aan een professioneel beveiligingsbedrijf. Waarom wij u dat aanraden? Dat kunt u hieronder lezen!

Professionele dienstverlening

Een absoluut voordeel van het uitbesteden van de beveiliging heeft te maken met de professionaliteit. Als u de beveiliging uitbesteedt, bent u simpelweg verzekerd van een optimale beveiliging. Een professioneel beveiligingsbedrijf levert professionele dienstverlening én heeft veel kennis en expertise. Een professioneel beveiligingsbedrijf weet dan ook exact waar op te letten. Bovendien hebben zij door de jaren heen dus veel ervaring opgebouwd. Zij zijn daardoor ook in staat om verdachte situaties eerder/beter te herkennen. Hiermee kunt u inbraken voorkomen, kunt u grote problemen voorkomen en kunt u met een gerust hart slapen.

Collectieve regeling

Is uw bedrijf gevestigd op een groot bedrijventerrein? Dan kunt u ook gebruik maken van de collectieve beveiligingsmogelijkheden. U kunt met meerdere bedrijven namelijk één beveiligingsbedrijf inschakelen. Hiermee is het hele bedrijventerrein optimaal beveiligd. Inbrekers denken daardoor wel drie keer na om een inbraak te plegen. Bovendien kunt u op deze manier, samen met uw mede ondernemers, geld besparen.

Alarmopvolging is goed geregeld

Stel nou dat er in uw bedrijfspand ingebroken wordt. U heeft ongetwijfeld voor een alarmsysteem gezorgd; dit alarmsysteem gaat dan ook af op het juiste moment. Wat gebeurt er op dat moment?

Krijgt u daar zelf een melding van en moet u zelf uit uw bed? Het is niet alleen vervelend om ’s nachts uit bed te moeten, maar het kan ook nog eens gevaarlijk zijn. U weet immers nooit wat u aan gaat treffen bij uw bedrijfspand. Mede daarom is het aan te raden om de alarmopvolging aan een professioneel beveiligingsbedrijf uit te besteden.

Brand en sluitronde

Dit professionele beveiligingsbedrijf is dan verantwoordelijk voor de alarmopvolging. Gespecialiseerde medewerkers gaan naar uw bedrijfspand toe en zijn daarbij voorbereid op het ergste. Gelukkig weten zij exact hoe hier naar te handelen en wat ze wel/niet moeten doen.

Door de beveiliging uit te besteden, bent u dus ook verzekerd van een perfecte alarmopvolging. U wordt ’s nachts niet zelf uw bed uitgebeld en u kunt simpelweg vertrouwen op de kwaliteiten van het gespecialiseerde team. Dit geeft niet alleen een prettig gevoel, maar zorgt ook voor een betere nachtrust.

Uitstraling naar de buitenwereld

Als een professioneel beveiligingsbedrijf een bedrijfspand bewaakt, weten wij dat altijd subtiel te uiten. U kunt hierbij denken aan een klein stickertje bij de voordeur of op een andere opvallende plek. Dit is ter uitstraling naar de buitenwereld toe. Dat stickertje geeft tenslotte aan dat uw bedrijfspand goed beveiligd wordt. Ook hierdoor denkt een inbreker wel drie keer na voordat hij/zij toe gaat slaan bij uw bedrijfspand.

Verzekeringstechnisch interessant

Bent u op zoek naar een nieuwe verzekering voor uw bedrijfspand? Veel verzekeraars stellen het daarbij verplicht dat uw bedrijfspand goed verzekerd wordt. In dat geval is het dus verplicht/raadzaam om de beveiliging uit te besteden. Bij de onderhandelingen heeft u overigens nog een extra troef in handen. Als u aan kunt tonen dat u de beveiliging uitbesteedt, kunt u mogelijk nog een korting krijgen. De risico’s voor de verzekeraar zijn tenslotte een stukje kleiner doordat u de beveiliging uitbesteedt.

Blik van buitenaf

Bent u al jarenlang in uw bedrijfspand actief? Dan weet u ongetwijfeld alle hoekjes en gaatjes van het pand te vinden. Enerzijds is dit een voordeel, maar anderzijds kan het ook een gevaar opleveren. U heeft namelijk hierdoor niet meer het volledige overzicht en kunt over bepaalde dingen heen kijken.

Mede daarom is het altijd goed om een blik van buitenaf te hebben. Een blik van een persoon die niet dagelijks in uw bedrijfspand is en zodoende op heel andere zaken let. U let er bijvoorbeeld op of de machines wel goed schoongemaakt zijn. Een persoon van buitenaf let er op of de vluchtroutes wel vrij zijn. Het uitbesteden van de beveiliging zorgt dan ook voor een nieuwe en frisse blik van buitenaf.

U kunt met een gerust gevoel gaan slapen

Als u de beveiliging uitbesteedt, weet u één ding zeker: uw bedrijfspand is in goede handen. U hoeft ’s avonds dan ook niet wakker te liggen of alles goed gaat. Nee, door de beveiliging uit te besteden, heeft u alles gedaan wat u kon. Het uitbesteden van de beveiliging zorgt er dan ook voor dat u elke avond met een gerust gevoel kunt gaan slapen. Afhankelijk van de dienst die u afneemt, controleren de beveiligers bijvoorbeeld ook of uw ramen, deuren en hekken goed afgesloten zijn. Dat geeft nóg meer zekerheid.

Kortom: het uitbesteden van de beveiliging is om meerdere redenen ontzettend interessant. U kunt kosten besparen, u kunt uw focus op uw core business hebben en u heeft geen last (meer) van slapeloze nachten.

Ook bij Securion helpen we u graag uw bedrijf veilig te houden. Wilt u meer informatie over onze diensten? Neem dan contact met ons op.

Affiliate marketing cursus

Samen uw bedrijf veiliger maken?

Samen met u bekijken we graag de mogelijkheden binnen uw bedrijf tijdens een vrijblijvende kennismaking.

Neem direct contact met ons op!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here