Waar moet u op letten bij het inhuren van beveiliging? Bent u bezig met het organiseren van een (groot) evenement? Bent u werkzaam op een industrieterrein en wenst u daarbij uw eigendommen goed te beschermen? In beide gevallen is er één oplossing: het inhuren van beveiliging. Maar, waar moet u nou echt op letten bij het inhuren van beveiliging? Zijn er specifieke aandachtspunten? Wij vertellen u graag meer van alles over het inhuren van beveiliging. U moet namelijk inderdaad met meerdere factoren rekening houden.

Waarom beveiliging inhuren?

We leven momenteel in een maatschappij waarbij beveiliging simpelweg vereist is. Voor bijvoorbeeld een industrieterrein is het noodzakelijk dat alle eigendommen goed beschermd worden.

Indien dat niet gebeurd, is de kans groot dat her en der inbraken plaatsvinden. Op bijvoorbeeld een evenement is ook beveiliging vereist, mede om alles in goede banen te leiden.

Bezoekers moeten gefouilleerd worden, handgemeen moet opgelost worden en bij calamiteiten spelen de beveiligers ook een belangrijke rol. In feite is het huren van beveiliging onmisbaar bij een evenement, bij een (bedrijven)terrein en bij andere gelegenheden.

Welke verschillende vormen van beveiliging zijn er?

Als u op zoek naar beveiliging bent, heeft u de keuze uit meerdere soorten beveiliging. Wij hebben de belangrijkste vormen van beveiliging hieronder nader uitgelegd.

Lees de verschillende varianten door en kom zodoende tot de juiste keuze. Wat de juiste keuze voor u is? De variant van beveiliging die het beste op uw wensen aansluit!

Objectbeveiliging

In de inleiding van dit artikel gaven we al even kort aan dat bedrijfsterrein beveiliging soms noodzakelijk is. Dergelijke beveiliging valt onder de noemer ‘objectbeveiliging’ te scharen. Hierbij beveiligen wij een specifiek object, zodat dit object 100% gecontroleerd wordt.

De definitie van objectbeveiliging maakt deze vorm van beveiliging volledig duidelijk: Objectbeveiliging is het geheel van beveiliging-, portiers- en/of receptiediensten op een bepaald object.

Alarmopvolging

Is er sprake van een inbraak of een ongewenste situatie? Dan wordt er middels alarmopvolging een alarmmelding naar het beveiligingsbedrijf gestuurd. Deze melding kan bijvoorbeeld een inbraakmelding zijn, maar ook een brandmelding of een melding van een technische storing.

Alarmopvolging in Hengelo

In veel gevallen wordt alarmopvolging ingezet om bij eventuele calamiteiten snel in actie te komen. Mocht één van bovenstaande meldingen zich voordoen, schakelen wij razendsnel door iemand bij het pand te laten kijken.

Collectieve beveiliging

Op een groot bedrijventerrein is het ook goed mogelijk dat er gebruik wordt gemaakt van collectieve beveiliging. Dit houdt in dat een groot aantal bedrijven samenwerken om het gehele bedrijventerrein te laten beveiligen.

In de praktijk betekent dit dat er een permanente aanwezigheid van één of meer surveillancewagens is op het terrein. Door deze permanente aanwezigheid kan het hele terrein geïnspecteerd en gecontroleerd worden. Verdachte situaties/personen kunnen zodoende direct in kaart worden gebracht.

Winkel surveillance

Als u door een stad heen loopt, ziet u bij sommige winkels een beveiliger aan de deur staan. Deze beveiliger staat daar onder de noemer ‘winkel surveillance’.

Het is simpelweg bedoeld om de winkel te beveiligen tegen inbraken en andere calamiteiten. Door winkel surveillance in te zetten, kunt u uw winkel dan ook tot in perfectie beschermen.

Waar moet u op letten bij het inhuren van beveiliging?

Het staat als een paal boven water dat beveiliging in de huidige maatschappij gigantisch belangrijk is. Deze beveiliging dient niet alleen ter beveiliging van mensen, maar ook voor onvoorziene omstandigheden zoals bijvoorbeeld een technische storing. Als u voor alarmopvolging kiest, wordt er bijvoorbeeld ook bij een dergelijke technische storing een signaal naar het beveiligingsbedrijf gestuurd.

Maar, wat zijn nou echte aandachtspunten bij het inhuren van beveiliging? Kunt u zomaar voor elk willekeurig bedrijf kiezen? En voor welke variant van beveiliging kunt u het beste kiezen? Dat zijn absoluut belangrijke vragen. Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten bij het inhuren van beveiliging hieronder uiteengezet.

Prijzen

Uiteraard speelt het prijskaartje voor de beveiliging een belangrijke rol. Hierbij komt echter het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ om de hoek kijken. Bij beveiliging is het namelijk zo dat de goedkoopste variant niet altijd de beste variant is.

Onder aan de streep draait het met name om de prijs-kwaliteitsverhouding. Hoe goed is de beveiliging in verhouding tot het prijskaartje? Ons advies is dan ook om de focus niet alleen op het prijskaartje te leggen. Nee, het is vele malen beter om naar het totaalplaatje te kijken. Het prijskaartje is een onderdeel van het totaalplaatje, maar zeker niet het belangrijkste onderdeel.

Ervaring en referenties

Het kan ook absoluut geen kwaad om naar referenties op zoek te gaan. Van welk beveiligingsbedrijf maken bedrijven uit uw buurt bijvoorbeeld gebruik? Voor welke vormen van beveiliging hebben zij gekozen? Door op dergelijke vragen een antwoord te krijgen, krijgt u een beter beeld van de mogelijkheden. Ook kunt u op het internet uiteraard vele ervaringen vinden.

Leeftijd van het bedrijf

Bij beveiliging speelt ervaring absoluut een significante rol. Door ervaring worden verdachte situaties sneller gesignaleerd en tevens wordt daar beter actie op ondernomen. Het is dan ook aan te raden om op de leeftijd van het beveiligingsbedrijf te letten. Hoe ouder, hoe beter. Het is namelijk niet voor niets als een beveiligingsbedrijf al tientallen jaren bestaat.

Bereikbaarheid tot uw locatie

Heeft u uw bedrijfspand in bijvoorbeeld Hengelo zitten? Dan is het absoluut niet voor de hand liggend om voor een beveiligingsbedrijf uit Zwolle te kiezen. Nee, het is vele malen om voor een beveiligingsbedrijf bij u uit de buurt te kiezen. Dit heeft één belangrijk voordeel: de medewerker van het beveiligingsbedrijf is zeer spoedig bij uw pand op het moment dat er een verdachte situatie/melding is.

Beveiliging van Securion

Al vele jaren lang is Securion een vaste partner voor vele bedrijven in Nederland. Wij bieden alle soorten beveiliging aan en streven daarbij naar perfectie. Wij nemen niet genoegen met minder.

Nee, het draait uiteindelijk allemaal maar om één ding: u en uw objecten perfect beschermen en beveiligen. Al onze medewerkers zijn daar dagelijks vol passie mee bezig. Wilt u ook een perfecte beveiliging voor uw bedrijf? 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Dan nodigen we u graag uit voor een kopje koffie bij een van onze vestigingen. Neem contact met ons op >> 

Affiliate marketing cursus

Samen uw bedrijf veiliger maken?

Samen met u bekijken we graag de mogelijkheden binnen uw bedrijf tijdens een vrijblijvende kennismaking.

Neem direct contact met ons op!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here