Alarmopvolging wordt veelal ingezet bij bedrijven om ervoor te zorgen dat er snel gereageerd wordt als er een inbraak of andere ongewenste situatie plaatsvindt. Maar hoe werkt alarmopvolging nu precies en waarom is het een goed idee om alarmopvolging toe te passen in uw bedrijf? Lees verder.

Wat is alarmopvolging?

Alarmopvolging is een vorm van beveiliging waarbij er een beveiligingsbedrijf wordt ingeschakeld om naar het pand te gaan als er een alarmmelding binnenkomt.

Er kunnen verschillende soorten meldingen voorkomen zoals:

Als u ervoor kiest om uw bedrijf aan te sluiten voor alarmopvolging kunt u ervan uitgaan dat er altijd iemand bij uw pand gaat kijken als een van de bovenstaande meldingen zich voordoen.

Het voordeel hiervan is dat u zelf snachts niet uit bed voor het aanrijden van een melding.

Hoe werkt alarmopvolging?

Als het alarmsysteem afgaat in uw bedrijf komt deze in de meeste gevallen binnen bij een particuliere alarmcentrale (PAC). Een van onze beveiligers wordt dan door het PAC aangestuurd om te gaan kijken bij uw pand. Voordat hij naar uw pand toe rijdt krijgt de beveiliger eerst de nodige informatie zoals wat voor een soort melding het is maar ook waar in het gebouw de melding is afgegaan.

Hierdoor kunt u ervan uitgaan dat de beveiliger snel handelt en direct weet waar hij moet zijn. Dat is in het geval van een inbraakmelding of een brandmelding natuurlijk erg belangrijk.

Als de beveiliger bij uw pand aankomt wordt er eerst een externe controle gedaan. Hier bekijkt de beveiliger of het pand van de buitenkant geen sporen van braak bevat zodat hij zeker weet dat hij veilig naar binnen kan.

De beveiligingsmedewerker controleert de plaats van de melding. Daarnaast controleert de beveiligingsmedewerker vaak ook de rest van het pand om er zeker van te zijn dat alles goed is.

Na de controle sluit de beveiliger uw pand weer netjes af en geeft de bevindingen door aan de PAC. Daarnaast schrijft de beveiliger ook een rapportage waarin hij gedetailleerd beschrijft wat zijn bevindingen waren.

Waarom alarmopvolging een goed idee is

Midden in de nacht gewekt worden heeft u vast geen zin in. Al helemaal niet voor een melding in het bedrijf. Als u ervoor kiest om zelf uw meldingen af te handelen bestaat de kans dat u in het ergste geval meerdere keren per nacht naar uw bedrijf toe moet rijden om te reageren op een melding.

Door deze meldingen over te laten aan beveiligingspersoneel hoeft u zich niet druk te maken over de meldingen. Zo weet u zeker dat de meldingen vakkundig worden afgehandeld en u op de hoogte gebracht wordt van de bevindingen.

Daarnaast werkt alarmopvolging ook preventief omdat beveiligingsbedrijven meestal stickers op uw deuren en ramen plakken waaraan bijvoorbeeld inbrekers kunnen zien dat u bent aangesloten bij een beveiligingsbedrijf.

Alleen dit kan er al voor zorgen dat u de kans op inbraak verminderd. Bent u benieuwd hoe alarmopvolging bij Securion precies werkt of hoe u er gebruik van kunt maken?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op

Affiliate marketing cursus

Samen uw bedrijf veiliger maken?

Samen met u bekijken we graag de mogelijkheden binnen uw bedrijf tijdens een vrijblijvende kennismaking.

Neem direct contact met ons op!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here