Als u een bedrijfspand heeft, staan er hoogstwaarschijnlijk waardevolle objecten in dit bedrijfspand. Hierbij kunt u denken aan uw voorraad, aan dure machines, aan grondstoffen en aan overige apparatuur. Onder meer computers, printers, beamers en dergelijke producten kunnen stuk voor stuk ook behoorlijk waardevol zijn.

Voor inbrekers zijn dergelijke apparatuur uiteraard uitermate interessant. Dat geldt niet alleen voor uw apparatuur, maar ook voor uw voorraad en uw grondstoffen. Alles wat waard heeft, is simpelweg interessant voor inbrekers. Helaas hebben we in Nederland nog steeds met een behoorlijk hoog aantal bedrijfsinbraken te maken. Onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat ongeveer 40% van alle ondernemers in Nederland wel eens met een inbraak te maken heeft gehad.

Het is daarom ook onwijs belangrijk om uw bedrijfspand goed te beveiligen. Door enkele slimme doch kleine aanpassingen aan uw bedrijfspand is het al mogelijk om uw bedrijf beter te beveiligen. U voorkomt daarmee dat het voor inbrekers makkelijk is om dure spullen uit uw bedrijfspand mee te nemen. Indien u voor bijvoorbeeld een innovatief alarmsysteem kiest, schrikt dit inbrekers bovendien af. Indien zij tijdens hun verkenningsroutes zien dat er aan uw pand bijvoorbeeld meerdere camera’s hangen, is de kans groot dat ze zich tot vijf keer toe bedenken of de inbraak wel zo’n verstandig idee is.

Vanuit Securion zijn wij dagelijks vol passie bezig met het beveiligen van onder meer bedrijfspanden. Door onze ervaring weten wij exact hoe u het beste uw bedrijfspand kunt beveiligen. Daarvoor kunt u gebruik van onze diensten maken, maar u kunt er tegelijkertijd ook voor kiezen om de juiste spullen aan te schaffen. Daarnaast is het ook door consequent te handelen mogelijk om de inbrekers af te weren. In dit artikel geven we u graag enkele handige tips. Tips waarmee u een inbraak in uw bedrijfspand kunt voorkomen.

Goed hang- en sluitwerk

De eerste tip die wij willen geven, is om veel aandacht aan goed hang- en sluitwerk te besteden. Veel inbrekers komen namelijk binnen doordat bijvoorbeeld een raam niet goed afgesloten wordt of doordat een slot makkelijk te ontgrendelen is. Het advies is dan ook om te allen tijde voor goed hang- en sluitwerk met een keurmerk te gaan. Het meest bekende keurmerk hiervan is het politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit keurmerk is óók van toepassing op goed hang- en sluitwerk voor bedrijfspanden.

Verlaten u en uw medewerkers aan het einde van de dag uw bedrijfspand? Zorg er dan voor dat er altijd één persoon is die controleert of alle ramen en deuren op slot zijn.

Door deze verantwoordelijkheid bij één persoon neer te leggen, zorgt u ervoor dat u elke dag met een gerust hart naar huis kunt gaan. U bent er immers van verzekerd dat de ramen en deuren van uw bedrijfspand goed afgesloten zijn.

Heeft u een hek of een poort bij uw bedrijfspand? Zorg er dan voor dat óók het hek en het poort goed op slot gedaan worden. Het is hiermee niet direct mogelijk om een inbraak volledig te voorkomen, maar u maakt het hiermee de inbrekers wel een stuk lastiger. Bovendien schrikt het veel inbrekers af als zij merken dat u het hang- en sluitwerk in en rondom uw bedrijfspand goed op orde heeft.

Beveiligingssysteem

Het is helaas aan de orde van de dag, maar eigenlijk kan geen enkel bedrijfspand meer zonder een beveiligingssysteem. Een hoogwaardig en professioneel systeem brengt twee voordelen met zich mee. Enerzijds zorgt dit systeem ervoor dat inbrekers tot vijf keer toe nadenken of een inbraak in uw bedrijfspand wel zo verstandig is. Een innovatief en hoogwaardig beveiligingssysteem schrikt inbrekers in ieder geval absoluut af.

Daarnaast zorgt u met een dergelijk beveiligingssysteem ook voor de best mogelijke beveiliging. Op het moment dat een inbreker één voet in uw bedrijfspand zet, gaat het alarm direct tekeer. Indien u van onze dienst ‘alarmopvolging’ gebruik maakt, krijgen wij hier bovendien direct een melding van in onze meldkamer.

Op basis van deze melding sturen wij direct beveiligers naar uw bedrijfspand toe. Ondertussen wordt ook de politie ingeseind, waardoor hopelijk de inbrekers bij de kraag gevat kunnen worden. Met het alarmsysteem heeft u in ieder geval de juiste middelen in uw bedrijfspand om inbrekers af te weren. Mocht een inbreker alsnog de inbraak wagen, doet het beveiligingssysteem ook waar u om heeft gevraagd. Het systeem maakt een hels kabel en dat doet mogelijk de inbreker en direct toe besluiten om te vluchten.

Alarmsysteem en/of camerabewaking?

De hierboven gebruikte term beveiligingssysteem is eigenlijk een overkoepelende term. Binnen deze noemer vallen zowel alarmsystemen als camerabewakingssystemen. Ons advies is om, indien gewenst, voor een combinatie van deze twee facetten te gaan. Hierdoor kunt u de beveiliging van uw bedrijfspand naar het hoogste niveau opschalen.

Het camerabewakingssysteem houdt de omgeving nauwlettend in de gaten. Dit schrikt inbrekers af én biedt u later voldoende mogelijkheden om bewijs bij de politie af te leveren. Met het alarmsysteem schrikt u ook inbrekers af. Dat is zeker het geval als het alarmsysteem in direct contact met onze dienst ‘alarmopvolging’ staat. Zodra het systeem in uw bedrijfspand af gaat, krijgen wij daar in onze meldkamer een melding van. Direct worden alle processen in gang gebracht om zo spoedig mogelijk naar uw bedrijfspand toe te gaan. Dit alles met maar één doel: de schade voor u en uw bedrijfspand zoveel mogelijk beperken.

Beveiligingsdiensten

Als u een eigen onderneming heeft, bent u hoogstwaarschijnlijk onwijs goed in uw core business. We kunnen het ons goed voorstellen dat u daarom zoveel mogelijk tijd aan deze core business wilt besteden. Wilt u geen omkijken naar de beveiliging van uw bedrijfspand hebben? In dat geval kunt vrijblijvend contact met ons opnemen.

Wij komen graag met u in gesprek om uw huidige situatie te bespreken. Op basis van dit gesprek kunnen wij vervolgens een passend advies en voorstel uitbrengen. Met dit passende voorstel bent u verzekerd van de perfecte beveiliging van uw bedrijfspand. Dat geeft u niet alleen een gerust gevoel, maar u heeft er verder zelf ook geen omkijken meer naar. We vernemen graag van u!

Affiliate marketing cursus

Samen uw bedrijf veiliger maken?

Samen met u bekijken we graag de mogelijkheden binnen uw bedrijf tijdens een vrijblijvende kennismaking.

Neem direct contact met ons op!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here