Hoe kunt u een inbraak voorkomen in uw bedrijf? De cijfers liegen er niet om. Jaarlijks wordt er nog steeds ontzettend veel in bijvoorbeeld bedrijven, huizen en auto’s ingebroken. Toch zijn de aantal inbraken in de afgelopen jaren gehalveerd.

Hoe dat komt? Onder andere doordat mensen steeds voorzichtiger met hun bezittingen om gaan. Enerzijds komt dit door de juiste voorlichting vanuit de politie.

Anderzijds leven mensen ook simpelweg steeds bewuster en maken bedrijven bijvoorbeeld gebruik van collectieve beveiliging. Wilt u ook voorkomen dat er in bijvoorbeeld uw bedrijf ingebroken wordt? Volg onderstaande tips op en verklein de kans op een inbraak.

Welke goederen zijn interessant voor inbrekers?

Een inbreker is meestal op zoek naar specifieke goederen. Denk hierbij aan de volgende goederen:

  • Voertuigen en brandstof
  • Geld en geld waardige documenten
  • Metalen/sieraden
  • Voedselwaren
  • Elektronische apparatuur

Zoals u kunt zien, zijn uiteenlopende goederen interessant voor een inbreker. Des te meer reden om ervoor te zorgen dat een inbreker bij uw bedrijf geen schijn van kans maakt.

10 tips om een inbraak te voorkomen

In de afgelopen jaren heeft de politie meerdere campagnes gedraaid om mensen te waarschuwen. Dit deed de politie onder meer door handige tips te geven.

Alarmopvolging in Hengelo

Natuurlijk weten wij ook exact op welke manieren u een inbraak kunt voorkomen. Met de onderstaande 10 tips kunt u de kans op een inbraak in uw bedrijf verkleinen.

Tip 1: Zorg voor een overzichtelijk terrein

Inbrekers zijn dol op gebieden waar ze zich goed kunnen verschuilen. Mochten ze tijdens de inbraak onverhoopt gestoord worden, kunnen ze zich achter bijvoorbeeld een boom of struik verschuilen. Onze tip is dan ook om voor een overzichtelijk terrein te zorgen. Daarmee voorkomt u dat een inbreker zichzelf kan verstoppen.

Tip 2: Zorg voor een goede sleuteladministratie

Voor het betreden van een bedrijfspand heb je een sleutel nodig. Welke medewerkers geef je een sleutel? Wie hebben de sleutels altijd bij zich? Door voor een goede sleuteladministratie te zorgen, kunt u op de juiste manier met de aanwezige sleutels om gaan. U loopt dan ook minder risico dat de sleutels onverhoopt in de verkeerde handen vallen.

Tip 3: Zorg voor een bezoekersregistratie

Heeft u een bedrijf waar u regelmatig bezoek krijgt? Dan is een goede bezoekersregistratie onmisbaar. Met een bezoekersregistratie weet u exact wie zich waar in het bedrijfsgebouw bevindt. Mocht er onverhoopt iets plaatsvinden, kunt u aan de hand daarvan veel informatie vergaren.

Tip 4: Zorg voor een controleronde

Bij een bedrijf is zowel een interne- als een externe controleronde aan te raden. Dit is een dienst die ook door Securion aangeboden wordt. Bij een controleronde wordt er simpelweg naar de huidige status in en buiten het bedrijfspand gekeken. Opvallende zaken, aandachtspunten en mogelijke risico’s worden daarmee direct gesignaleerd. Door een controleronde met een bepaalde frequentie te houden, kunt u de situatie perfect in beeld houden.

Tip 5: Sluit ramen en deuren goed af

Deze tip is ook meermaals door de politie gegeven. Bij relatief veel woninginbraken kan een inbreker simpel binnen komen door een openstaand raam of een openstaande deur. Ook bij een bedrijf is het van belang dat alle deuren en ramen goed afgesloten worden. In feite sluit deze tip aan op de voorgaande tip. Bij een dergelijke controleronde valt een openstaande deur of openstaand raam namelijk direct op. Aan het einde van de dag kan het absoluut geen kwaad om dit dubbel te checken.

Tip 6: Zorg voor een inbraaksysteem

Een inbraaksysteem heeft een dubbele functie. Enerzijds schrikt het inbrekers al direct af. Een inbreker gaat namelijk van te voren op zoek naar geschikte objecten. Dat zijn bijvoorbeeld bedrijfsgebouwen zonder inbraaksysteem. Een inbreker weet simpelweg dat hij daar minder risico loopt om gepakt te worden.

Daarnaast waarschuwt een inbraaksysteem óók op het moment dat er daadwerkelijk ingebroken wordt. Uiteraard is het van belang dat niet iedereen de code van het alarm weet.

Door de jaren heen zijn overigens de inbraaksystemen steeds geavanceerder geworden. Veel camera’s kunnen tegenwoordig met bijvoorbeeld de smartphone in de gaten gehouden worden.

Tip 7: Zorg voor alarmopvolging

Stel nou dat u op zaterdagavond in bed ligt. Juist op dat moment krijgt u een melding dat het alarm in uw bedrijfspand af gaat. Wie gaat dan zo spoedig mogelijk naar uw bedrijf toe? Gaat u dat zelf doen? U kunt er ook voor kiezen om de dienst ‘alarmopvolging’ bij Securion af te nemen.

Alarmopvolging in Hengelo

Als er een alarm af gaat, gaat een medewerker van Securion zo spoedig mogelijk kijken. De medewerker weet daarbij exact waar hij/zij op moet letten en hoe te handelen. Door in dergelijke situaties adequaat te reageren, kunnen grote problemen voorkomen worden.

Tip 8: Maak het inbrekers zo moeilijk mogelijk

Deze tip is ietwat algemeen, maar maak het de inbrekers gewoon zo moeilijk mogelijk. Sluit binnendeuren af en berg de sleutel goed op.

Berg alle sleutels van de auto’s in een afgesloten sleutelkast of klus op. En installeer bewegingsdetectiezones in en rondom het gebouw. Met dergelijke (simpele) maatregelen kunt u het de inbrekers een stuk lastiger maken.

Tip 9: Overweeg collectieve beveiliging

Bevindt uw bedrijfspand zich op een bedrijventerrein? Dan kan het interessant zijn om collectieve beveiliging te regelen. Hierbij werken meerdere bedrijven samen om het bedrijfsterrein te beveiligen. Elk bedrijf betaalt een bedrag zodat op het bedrijfsterrein permanente beveiliging aanwezig is.

Tip 10: Zorg voor een brand- en sluitronde

Onze laatste tip heeft betrekking op het uit laten voeren van een brand- en sluitronde. Hierbij doet een beveiligingsbedrijf een interne controle.

Het gehele bedrijfspand wordt gecontroleerd, het bedrijfspand wordt vervolgens afgesloten en het alarmsysteem wordt ingeschakeld. Hiermee ben je verzekerd van de optimale beveiliging. Securion biedt ook deze dienst aan.

Beveiliging van Securion

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande tips nog vragen? Of wilt u een vakkundig en gespecialiseerd beveiligingsbedrijf inschakelen? Dan bent u bij Securion aan het juiste adres.

Voor veel bedrijven en particulieren mogen wij de beveiliging verzorgen. Ook voor u staan wij graag klaar.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor het bespreken van alle mogelijkheden graag met u onder het genot van een kop koffie.

Affiliate marketing cursus

Samen uw bedrijf veiliger maken?

Samen met u bekijken we graag de mogelijkheden binnen uw bedrijf tijdens een vrijblijvende kennismaking.

Neem direct contact met ons op!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here