In het jaar 2019 vonden er in Nederland bijna 43.000 woninginbraken plaats. Deze inbraken hebben dus uitsluitend plaatsgevonden in woningen; bedrijfspanden en dergelijke zijn in dit cijfer niet meegenomen. Mede hierdoor is het een behoorlijk schrikbarend cijfers.

Als we naar de cijfers van bijvoorbeeld 2012 kijken, zien we echter dat het aantal inbraken flink gedaald is. In 2012 werden er namelijk dubbel zoveel woninginbraken geregistreerd.

Hoe komt het dat het aantal woninginbraken in de afgelopen jaren zo gedaald is? Hoogstwaarschijnlijk heeft dit met de informatievoorziening vanuit de politie te maken.

De politie heeft meerdere reclamecampagnes gehad waarin men tips gaf over het beveiligen van een huis. Mede door deze tips zijn veel meer woningeigenaren bewust aan de slag gegaan met het beveiligen van hun huis.

In dit artikel vindt u allerlei handige tips voor het beveiligen van uw huis. Door enkele handige producten en handelingen kunt u namelijk uw huis ook zeer efficiënt gaan beveiligen. Lees het artikel op uw gemakje door en verklein direct de kans op een inbraak in uw woning!

Goed hang- en sluitwerk

Volgens de politie is dit dé belangrijkste mogelijkheid om inbrekers buiten de deur te houden. Door voor goed hang- en sluitwerk te kiezen, maakt u het immers voor inbrekers een stuk lastiger.

Het advies hierbij is om voor sloten, raamgrendels, deurbomen en aanverwante producten te kiezen die allemaal over het Politiekeurmerk Veilig Wonen beschikken. Dit keurmerk is enkele jaren geleden overigens speciaal ontwikkeld voor het terugdringen van de woninginbraken.

In het verlengde hiervan is het ook altijd aan te raden om deuren en ramen dicht/op slot te doen als u uw huis verlaat. Gaat u even snel naar de supermarkt om wat boodschapjes te doen?

Of moet u even uw kind bij de sportvereniging ophalen? Sluit ook in dergelijke gevallen uw ramen en deuren. Een inbreker heeft slechts enkele minuten nodig om door bijvoorbeeld een open raam naar binnen te komen. Het advies is dus om altijd ramen en deuren goed dicht te doen, zodra u het huis verlaat.

Beveiligingssysteem

Ook is het advies om naar een hoogwaardig beveiligingssysteem te kijken. U kunt hierbij kiezen tussen bijvoorbeeld een alarmsysteem of een systeem met allerlei camera’s. Deze systemen brengen eigenlijk twee voordelen met zich mee.

Allereerst schrikt het een inbreker in eerste instantie af. Een inbreker besluit nooit zomaar om in een bepaald huis in te breken. Nee, dat gaat hij doen op basis van zijn eigen bevindingen. Hij is bijvoorbeeld al een paar keer door de wijk heengelopen en heeft daarbij gelet op huizen die een makkelijke prooi zijn.

Als de inbreker bij u aan de muur een camera ziet hangen, bedenkt hij zich wel twee keer. In dat geval kiest hij liever voor een huis waar geen camera’s hangen. Met een alarmsysteem of camerabewakingssysteem schrikt u een inbreker in eerste instantie meestal al af.

Besluit een inbreker om toch een poging te gaan wagen? Ook dan komt het beveiligingssysteem goed van pas. Het alarm gaat bijvoorbeeld direct af.

Ook dat is iets waar een inbreker absoluut niet van houdt. De kans is groot dat hij direct het hazenpad kiest. Met een hoogwaardig beveiligingssysteem kunt u dus in de meeste gevallen al een inbraak voorkomen. Mocht de inbraak toch plaatsvinden, gaat het alarm hard af.

U kunt daarbij ook voor onze dienst ‘alarmopvolging’ kiezen. Als u voor deze dienst gekozen heeft, wordt u alarmsysteem in directe connectie met onze meldkamer gezet. Zodra het systeem in uw huis afgaat, sturen wij direct één of meerdere beveiligers naar uw huis toe.

Onze beveiligers zijn getraind om in dergelijke situaties de juiste stappen te ondernemen. Uiteraard gaat er op dat moment ook direct een melding naar de politie, zodat de inbreker hopelijk op heterdaad betrapt en gepakt kan worden.

Smart home oplossingen

In de afgelopen jaren zijn de Smart home oplossingen ook steeds populairder geworden. Dit zijn oplossingen waarmee uw huis een stuk slimmer wordt.

U kunt hierbij denken aan een camera met een bewegingssensor. Zodra er iets in het gezichtsveld van deze camera beweegt, verplaatst de camera zich mee met het object. Op deze manier kan een inbreker perfect in de gaten gehouden worden.

Zodra een inbreker een dergelijke camera aan uw huis ziet hangen, denkt hij tot wel 5 keer goed na of de inbraak wel zo verstandig is.

Bij dergelijke camera’s is het ook mogelijk om de beelden via uw smartphone in de gaten te houden. Als u even niet thuis bent, kunt u dus ook perfect de situatie rondom uw huis in de gaten houden.

Een ander voordeel van een smart home oplossing is een slimme deurbel. Deze deurbellen hebben een ingebouwde camera, waardoor u te allen tijde kunt zien wie er voor uw deur staat.

Dat is ook het geval als u niet thuis bent; op dat moment kunt u via uw smartphone met de deurbel mee kijken. Het is daarbij zelfs mogelijk om rechtstreeks te communiceren met de persoon die voor uw huis staat.

Ook de slimme buitenverlichting is een veelgebruikt middel om inbrekers af te weren. Dit slimme verlichtingssysteem werkt op basis van sensoren.

Op het moment dat iemand in uw tuin rondloopt, gaat de buitenverlichting direct aan. Zoals u zich wellicht voor kunt stellen, is dat alles behalve prettig voor een inbreker. De meeste inbrekers werken immers het liefste in het donker.

Logisch verstand wint het altijd

Tot slot willen we u aanraden om altijd logisch na te blijven denken. Doe bijvoorbeeld de deur ’s nachts altijd op slot, doe de ramen dicht als u uw huis verlaat en maak het daardoor inbrekers niet te makkelijk.

Met behulp van de genoemde (slimme) oplossingen/systemen uit dit artikel heeft u voldoende middelen om de inbrekers uit uw huis te houden.

Dankzij de opkomst van de smart home producten is het beveiligen van uw huis een stuk makkelijker geworden. Indien u meer informatie wenst te hebben, kunt u vrijblijvend contact met ons op nemen. We voorzien u graag van het juiste advies!

Affiliate marketing cursus

Samen uw bedrijf veiliger maken?

Samen met u bekijken we graag de mogelijkheden binnen uw bedrijf tijdens een vrijblijvende kennismaking.

Neem direct contact met ons op!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here