Felle brand bij wasserij in Oldenzaal

04/10/2021
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Dankzij alert handelen van onze surveillancedienst, die als eerste ter plaatse was, is de brandweer snel in kennis gesteld. Vervolgens is onze surveillant begonnen met de bluswerkzaamheden en heeft ervoor gezorgd dat de brandweer de brand van twee kanten kon aanvallen. Door dit uitstekende optreden was de brand snel onder controle en kon voorkomen worden dat het gehele pand verloren zou gaan. De surveillant maakt het gelukkig goed en kon na behandeling door de ambulancedienst naar huis.

Brandweer Oldenzaal kreeg bij het bestrijden van de brand hulp van de brandweer uit Weerselo en Enschede.

Oldenzaal – De hulpdiensten zijn zaterdagmorgen omstreeks 05:20 uur gealarmeerd voor een brand bij een bedrijf aan de Hamburgstraat in Oldenzaal.

Ter plaatse bleek er sprake van een felle brand in de bedrijfshal van wasserij Engelbertink. Volgens brandweer Twente stonden vermoedelijk karren met handdoeken in brand. Brandweer Oldenzaal kreeg bij het bestrijden van de brand hulp van de brandweer uit Weerselo en Enschede.

Een medewerker van een beveiligingsbedrijf, die als eerste ter plaatse was, heeft rook ingeademd en is door ambulancepersoneel opgevangen.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend. Stichting Salvage is opgeroepen en zal de gedupeerden bijstaan bij de afwikkeling van de schade.

Bron: 112twente.nl