Beveiliging in de zorg

Bent u als ondernemer in de zorg actief? Heeft u bijvoorbeeld uw eigen praktijk? Of werkt u wellicht als facility manager in een groot ziekenhuis waarbij u verantwoordelijk bent voor de beveiliging? Ongeacht wat uw functie of uw situatie is; als u actief in de zorg bent, is de beveiliging een belangrijk aandachtspunt.

Een medische kliniek of een ziekenhuis is niet altijd de meest leuke plek om te komen. Dergelijke locaties kunnen veel negatieve emoties oproepen en kunnen daardoor ook gevaarlijke plekken zijn. Mensen die hun negatieve emoties niet onder controle kunnen houden, kunnen soms agressief of ongewenst gedrag gaan vertonen.

Door de juiste beveiliging in te huren, voorkomt u dat dergelijk gedrag uitmondt in vervelende situaties. Bovendien zorgt u met de juiste beveiliging ervoor dat alle medewerkers, patiënten en bezoekers geen enkel gevaar lopen. Al met al zijn er dus meerdere redenen om voor beveiliging in de zorg te kiezen.

Bij Securion bent u aan het juiste adres voor het uitbesteden van de beveiliging in de zorg. Wij hebben reeds voor meerdere medische klinieken en aanverwante zorginstellingen de beveiliging uit mogen voeren. In dit artikel vertellen we u graag iets meer over de beveiliging die wij uitvoeren, maar óók over de redenen waarom beveiliging in de zorg zo wenselijk is. Eigenlijk alle relevante informatie omtrent beveiliging in de zorg kunt u in dit artikel vinden!

Waarom is beveiliging in de zorg zo belangrijk?

De mensen die zich in een ziekenhuis bevinden, zijn daar niet zonder reden. De reden hiervoor is vaak vervelend te noemen; een ziekenhuis of een andere zorginstelling is daarom niet de meest vrolijke plek. Voor alle bezoekers, patiënten en het zorgpersoneel moet het in ieder geval wél altijd een veilige plek blijven. Dat is mogelijk door beveiliging in te huren.

Agressieve patiënten, agressieve bezoekers, emotionele bezoekers en geweld op de spoedeisende hulp. Eigenlijk komen al deze zaken met enige regelmaat voor in en rondom een ziekenhuis. Denk bijvoorbeeld maar eens aan jongeren die dronken afgevoerd moeten worden en in het ziekenhuis stennis gaan schoppen.

Zij kunnen voor vervelende situaties zorgen én mogen daarbij absoluut geen gevaar vormen voor het personeel en voor andere patiënten. Door de juiste beveiliging in te huren, kunt u ervoor zorgen dat de veiligheid in de zorginstelling of het ziekenhuis altijd gewaarborgd blijft.

De beveiliging in de zorg doet u niet alleen voor alle patiënten in het ziekenhuis, maar ook zeker voor het personeel. Het zorgpersoneel werkt zich in Nederland uit de naad, maar dat wordt niet altijd gewaardeerd. Bij emoties die hoog oplopen, zijn de zorgmedewerkers daarom al snel de kop van Jut. Op dergelijke momenten is er juist behoefte aan ervaren zorg beveiligers die de juiste sfeer weten te creëren. Zij stralen vriendelijkheid en rust uit, maar zijn ook in staat om op de juiste manier ongewenst gedrag aan te pakken. Uiteraard staat daarbij de veiligheid van uw personeel en alle patiënten/bezoekers in het ziekenhuis of de zorginstelling centraal.

Waar moet u aan denken bij het inhuren van beveiliging in de zorg?

Wilt u de beveiliging in een ziekenhuis of een zorginstelling naar een hoger niveau tillen? Dan is het allereerst goed om een ervaren partij te zoeken. Voor de beveiliging in de zorg bestaat sinds enige tijd zelfs een speciaal certificaat. Alleen de bedrijven/beveiligers die een dergelijk certificaat hebben, zijn in staat om de best mogelijke beveiliging in de zorg te beiden. Let daarom altijd goed op dit certificaat en zet ondertussen ook uw wensen op een rijtje.

Mogelijk heeft recent een vervelende gebeurtenis zich afgespeeld in uw zorginstelling, waardoor u nu op zoek bent naar een juiste partner voor de beveiliging in de zorg. Zet deze gebeurtenis op papier, geef aan wat er verkeerd gegaan is en ga vervolgens gericht op zoek naar de best mogelijke oplossing.

Die oplossing hoeft u uiteraard niet zelf voor te dragen; daar helpen wij graag mee. Door onze ervaring zijn wij in staat om de perfecte beveiliging in de zorg aan te bieden. Wij weten hoe patiënten en bezoekers kunnen reageren én wij weten hoe we voor een gemoedelijke sfeer kunnen zorgen. En bovenal een sfeer waarin het zorgpersoneel op een veilige manier het werk kan blijven doen.

Wij geven er overigens niet de voorkeur aan om heel nadrukkelijk in het ziekenhuis op de voorgrond te treden. Wij houden graag alles in de gaten en komen op de juiste momenten in actie. Dat zijn de momenten waarop de beveiliging echt nodig is. Ondertussen brengen onze beveiligers wel het hospitaliteit gevoel met zich mee; wij proberen het alle bezoekers zo aangenaam mogelijk te maken. Ondanks dat een bezoek aan een ziekenhuis of een zorginstelling veelal een vervelende reden heeft.

Al met al uw willen wij u aanraden om al uw wensen goed op papier te zetten. Dat is zeker het geval als u werkzaam bent in bijvoorbeeld een open instelling. In principe kan iedereen ziekenhuis binnenlopen; dat is bij bijvoorbeeld een kantoorpand niet het geval. Het beveiligen van bijvoorbeeld een ziekenhuis of een zorginstelling is daarom op geen enkele manier te vergelijken met het beveiligen van een ‘normaal’ bedrijfspand.

Wat kost de beveiliging in de zorg?

Mogelijk bent u op dit moment ook op zoek naar de bijbehorende kosten. Wij informeren u daar graag over in een één-op-één gesprek. De totale kosten voor de beveiliging in de zorg zijn namelijk afhankelijk van uw huidige situatie en uw voorkeuren. Op basis van uw voorkeuren kunnen wij een voorstel op maat uitbrengen. In dit voorstel op maat geven wij aan wat – in onze ogen – de best mogelijke beveiliging is en wat de daarbij behorende kosten zijn.

U bent daarbij verzekerd van marktconforme tarieven én van de best mogelijke beveiliging. Wij stellen het zorgpersoneel, de patiënten en de bezoekers centraal. Uiteindelijk gaat het er om dat het zorgpersoneel veilig het werk kan (blijven) doen en dat het voor patiënten en bezoekers zo aangenaam mogelijk is. Ondanks dat het bezoek aan een ziekenhuis of een zorginstelling vaak géén aangename reden heeft. We komen graag met u in contact om alle mogelijkheden te bespreken!