Audits Keurmerk Beveiliging en ISO 9001:2015

12/02/2021
Securion is al sinds de invoering daarvan, houder van het Keurmerk Beveiliging. Jaarlijks wordt dit getoetst door de Nederlandse Veiligheidsbranche.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Daarmee moet een beveiligingsbedrijf laten zien een professionele partner te zijn die opdrachtgevers een stap verder brengt bij het oplossen van zijn beveiligingsvraagstukken. Was dit keurmerk aanvankelijk nog exclusief, wij vinden de waarde daarvan de laatste jaren steeds verder gedevalueerd en Ondanks dat wij zelf houder zijn van dit keurmerk en daar ook geen afbreuk aan willen doen, vinden wij de exclusiviteit die dit Keurmerk aanvankelijk had, toch wat gedevalueerd en wij vragen ons af of de commerciële waarde niet groter is geworden dan de daadwerkelijke kwalitatieve waarde.  

Een normering zoals ISO 9001:2015 is wat ons betreft van veel groter belang en is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Aan de hand van deze norm worden de belangrijkste bedrijfsprocessen in kaart gebracht en gecontroleerd. Er wordt gekeken of deze processen juist zijn ingericht en goed worden uitgevoerd, of dat er verbetering nodig is.

Continu de kwaliteit verbeteren staat centraal in het toepassen van ISO 9001:2015. Dit gebeurt met behulp van het ‘plan-do-check-act’ cyclus. Doordat medewerkers de processen goed leren kennen, raken zij steeds meer bewust van het gevolg van hun handelingen. Dit verhoogt de kwaliteit en de betrouwbaarheid van een organisatie.

Securion is al jaren in het bezit van beide certificeringen en wij zijn vorige week weer voor zowel het Keurmerk Beveiliging als voor de ISO 9001:2015 geauditeerd en voor beide wederom cum laude geslaagd.

Beide audits zijn uitgevoerd door SGS.

SGS is wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering en staan bekend als de global benchmark voor kwaliteit en integriteit.

De auditor heeft Securion geprezen om haar uitmuntende bedrijfsprocessen, procedures en verantwoordelijkheden voor haar klanten en medewerkers en het risicogericht denken.